10 pips a day

10 pips a day

OdgovorNapisal/-a proFXtrader » 23 nov 2008, 20:55

Pipology je avtor sistema, ki vam ga bom predstavil. Imenuje se 10 pips a day, torej TP je 10 pipov.
Indikatorji:
30 min TimeFrame
-8 EMA nastavljena na close
-13 EMA nastavljena na open
-trend linije in regression channel
Filter:
-8 %R (nivoji -80 in -20) preko 13 RSI (nastavljen na Open)
-MACD (13,21,8)
Valutni pari: Gbp/usd,Gbp/jpy,Eur/jpy,Eur/usd,Cad/jpy,Usd/jpy

Pravila trgovanja:
-gre za sistem, ki išče break out v trendu, in se zanaša na to, da bo cena testirala območje, ki ga je presegla oziroma prebila. Kar se v večini primerov tudi zgodi. TP je 10 pipov, SL je ob odprtju naslednje svečke.

Signal:
-EMA (ko se prekrižata)
-MACD ko gre nad ali pod nivo 0
-preboj trendne linije ali regression chanela.

Pravila vstopa v pozicijo:
-Vedno, ko se konča svečka!
-Za dolgo pozicijo: svečka mora biti nad obema EMA-ma (za kratko, pod obema EMA-ma)
-Vstopna svečka mora prebiti trendno linijo ali regression channel
-%R mora biti pod -20 za dolgo pozicijo ali nad -80 za kratko pozicijo
-Vstop mora biti največ 4 MACD bar-e, ko je ta šel nad ali pod 0.

10pips.tpl

Slikovni primeri:
Image-0107.jpg

Image-0108.jpg

Image-0112.jpg
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Srečno in lep dan!

proFXtrader
Uporabniški avatar
proFXtrader
Site Admin

Re: 10 pips a day

OdgovorNapisal/-a GasGas » 04 dec 2008, 11:34

Živjo fxtrader,

Super forum, torej uporabljaš tale 10pip sistem? In kakšen je realen win/loss razmerje. Zgleda zanimivo, ga bom preizkusil.
l.p.
Uporabniški avatar
GasGas

OdgovorNapisal/-a proFXtrader » 06 dec 2008, 21:36

Dobrodošel. Ja, hvala za kompliment, forum sem namenil druženju in premlevanju nas trejderjev, da si pomagamo.

Zgoraj opisani sistem sem uporabljal, predvsem pred poletjem, procent win/loss je bil nekje 8:2. Sem nadgrajeval omenjen sistem, vendar sem s časom ugotovil, kaj točno je za sistemom, torej kakšen parametre uporablja. To so bili predvsem preboji preko trendlinij in potem naknadno testiranje le te. Seveda s potrditvijo %R indikatorja. Sicer to, da cena vedno testira nivo, ki ga je prebila, drži samo deloma. Veliko je odvisno tudi od momentuma. In tukaj sistem izgublja. Včasih je momentum premočen. S časom sem sistem opustil, ga sam aktivno ne uporabljam. Je bil pa priročen, ker ni bilo potrebno bulit charte all the time. Vsekakor bi znal bit dobičkonosen na dolgi rok, je dokaj enostaven, res pa je, da vedno za trgovanje potrebuješ nekaj več splošnega znanja o trgovanju, malo moraš pazit na čase novic, itd... Če vse to upoštevaš, mislim, da je lahko tudi ta sistem dobičkonosen, tako kot vsak. Predlagama demo testiranje, dokler se ne izkaže kot tak.
Srečno in lep dan!

proFXtrader
Uporabniški avatar
proFXtrader
Site Admin

OdgovorNapisal/-a Student » 11 dec 2009, 13:55

ziv,

no ker je pisanje takih programov zame zabava in ker tist 3 candle sistem ni tavno zelo natancen (robot res rabi 80%+, ker mu tudi sl in tp ne pomagata) bi uposteval tvoj predlog in se lotil tudi tega sistema.

se preden si mi predlagal pisanje programa v onem threadu sem pa tudi tega prebral... in mi nekaj stvari ni bilo jasno...

malo bolj razlozi uporabo trendnih linij in regression kanala, ker ravno tega dela racunalnik ne "zna"...

kaj je s to %r linijo, kako to da mora biti za buy pod -20 in za sell nad -80. kje je logicna razlaga tega? sam bi sklepal da bo se v tem primeru ta %r se naprej dol in s tem tudi cena... no toliko vprasanj o %r zato, ker je nikoli nisem uporabljal, kje jo najdem med indikatorji v MT4?

katero obmocje prebijamo... iz zgornje razlagi bi sklepal da smo prebili trendno linijo (ocitno) torej bi bilo po razlagi to obmocje, ki ga bo cena testirala, pa ni. kako dolocis tisto crto ki jo testira na sliki?
Student

OdgovorNapisal/-a Student » 22 dec 2009, 17:06

no nekako sem stvar napisal, vendar ni avtomatska ampak bolj polavtomatska. Stvar je v tem da je moznosti za trendne linije prevec, zato sem to implementiral kot parameter robota. po pregledu urnih grafov sem tudi opazil dobro logiko tega tradanja, vsaj na premikih ki se dogajajo sedaj, gremo dol, potem konsiduliramo, ko prebijemo linijo konsidulacije gremo pa v trade... vendar se izkaze da MACD unici dosti dobrih tradov. Zato sem ta pogoj izpustil...

no sam bi bil vesel ce bi robota kdo malo sprobal in "poslikal" trade, seveda bom storil to tudi sam...
no kot parametre mu morate dati lote, kar ni tako pomembno... potem pa: TrendLine1 je prva tocka trendne linije(cena), TrendLine2 pa druga tocka te linije... spomnite se racunanja premic iz osnovne sole... SampleTime je stevilo sveck med tema TrendLine-oma. ti trije podatki nam dajo koeficient premice, no potem je pa treba dati se datum in uro zadnje svecke, da lahko izracunamo vse nadaljne vrednosti premice. Opozorilo: trendne linije se tu rise cez low!

no upam da bo komu koristilo to:)

lp, S
Student

OdgovorNapisal/-a Student » 22 dec 2009, 17:08

evo se .mq4
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Student

OdgovorNapisal/-a proFXtrader » 23 dec 2009, 10:29

Trendlinije v tem sistemu so zelo enostavne, saj jih rišeš s pomočjo Regeression chanell-a, ki ga narišeš od začetka do konca prejšnega dne. Če se cena prmakne v popoldan, ga popraviš na od 12:00 do 12:00. S časom ni problemov, ker upoštevaš period separators.

In ko vidiš, da cena prebije zgornji ali spodnji rob, v največ primerih prebije kontra rob od smeti regression chanela, čakaš na MACD spremembo in potrditev %R.

Če kaj ne bo jasno lahko skupaj predebatirava live. Linki do nekaj primerov: viewtopic.php?f=25&t=112&start=30
Srečno in lep dan!

proFXtrader
Uporabniški avatar
proFXtrader
Site Admin

OdgovorNapisal/-a Matex86 » 09 mar 2010, 11:01

zdravo jaz pa ne razumem kako je to mišljeno SL nastavljen ob odprtju naslednje svečke
Matex86

OdgovorNapisal/-a proFXtrader » 09 mar 2010, 11:49

Mišljeno je, da zapreš pozicijo po 30 minutah, ko se odpre nova svečka. Vendar sam ugotavljam, da je bolje če počakam še kakšno svečko ali dve. Največkrat.
Srečno in lep dan!

proFXtrader
Uporabniški avatar
proFXtrader
Site Admin

OdgovorNapisal/-a Matex86 » 09 mar 2010, 12:28

torej tu dejansko SL ne nastaviš ampak počakaš da se svečka konča a TP tud zdaj tako zapiraš ob zaprtju svečke al pobiraš po 10 pipov
Matex86

Naslednji

Vrni se na Trgovalni sistemi