Skalpiranje trenda Tradewys

Skalpiranje trenda Tradewys

OdgovorNapisal/-a tradewys » 02 feb 2010, 19:04

Ta strategija je nastala skozi obdobje dveh let in 12 urnim buljenjem svečk :geek: ;)
Kot trejder na nižjih TF sem imel precejšne težave z večjimi trend premiki, predvsem kdaj varno stopiti v nadaljevanje trenda. S to tehniko postane trend igračkanje. Včasih si privoščim tudi več skalpov proti trendu z zelo majhno stop-loss razdaljo, ker vem, da timing za nadaljevanje še ni pravi. Strategijo na višjih TF nisem preizkušal. Mogoče kost za koga od vas?! Na eur/usd so zelo slabi rezultati s takim načinom, na eur/jpy, gbp/usd pa, če najdete prvo linijo,ki se jo spoštuje, se jo da kopirati vsaj enkrat ali pa kar do konca trenda. Če se trendne linije ne upošteva, se jo zavrže. Malo več je opisano na http://tradewys.blogspot.com/2009/10/skalpiranje-in-kopiranje-trendnih-linij.html, ki se bliža proti koncu pisanja, verjetno z mesecem marcem. Če kdo trguje na drugih valutnih parih, je povratna informacija na forumu dobrodošla. ;) V prihodnje bom tukaj pripel še kakšno tekočo zadevo.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
tradewys

Re: Skalpiranje trenda Tradewys

OdgovorNapisal/-a fxlan » 02 feb 2010, 21:55

Zanimivo. Sam sicer v bistvu na podoben način iščem trejde. Torej najprej poiščem trend, ki mora biti res zelo očiten in nato poiščem retrace v obliki kanala...zatem breakout in entry na pullbacku. S tem da pullback mora biti v obliki james 16 svečk (mogoče poznaš)..torej pin bari, bullish ali bearish outside bar, inside bar,..

Drugače pa zgleda zelo ok. Važno da služi svojemu namenu:) Ko bom imel več časa bom morda kaj stestiral, ker sem včasih tudi sam kopiral črte tko kot ti in iskal ritem (še en sistem na Forex factory - 4h macd). Vendar tako, da so bile vedno v isti razadalji ena od druge. Se je velikokrat kaj poklopilo.

Lep pozdrav
fxlan

Kraj: Ajdovščina

OdgovorNapisal/-a GasGas » 02 feb 2010, 23:57

Zanimivo...Defenitivno bom prebral blog. Da vidim če me skalpanje pritegne nazaj ;).
Uporabniški avatar
GasGas

OdgovorNapisal/-a tradewys » 03 feb 2010, 11:20

@fxlan
Če dobro pogledaš svoj primer,se je zgodil lep povratek z linijo že pred enim padcem nazaj (konica prve rumene puščice), tvoja linija na grafu, ki je odlična, pa je kopija prve. Ko najdeš prvo linijo, je z drugo le še luštna igra verjetnosti. Ampak to je pač samo en od pripomočkov.
James16 sicer zelo malo poznam vem pa, da je že dolgo na sceni tako da očitno dela prave stvari. Ga bom še obiskal.
@GasGas
Skalpiranje je krasno za takšne dneve kot je danes. Predstavljeni način bi se mogoče dalo uporabiti za varno dodajanje pozicij (scaling in tehnika) v smeri trenda. Drugače pa je večji problem, ki ga vidim pri zelo aktivnem trgovanju predvsem v psihologiji. Tako kot je več priložnosti za zaslužek je prav tako več priložnosti za napake in če človek ni 100% zbran in izgubi samonadzor jih hitro dobi po žepu. Si ne predstavljam sebe v pozni starosti skalpirat. :D
tradewys

OdgovorNapisal/-a fxlan » 03 feb 2010, 12:08

Ja se strinjam ja, da je bila tam že idealna pozicija...sam ni pa bilo pullbacka, brez katerega sam ne vstopam (vsaj za zdaj). Ravno fake breakoutov se bojim, ravno zato pa je treba izbirat najboljše trende. No upam, da boš še kakšen primer pokazal.

Veliko uspeha
fxlan

OdgovorNapisal/-a tradewys » 03 feb 2010, 13:55

Evo današnji.
S tem trejdom sem eno polovičko spet vzel, druga pa še teče. Eur/jpy 1.tarča 126.97 Glavna tarča 127.45. Sem moral it že nekajkrat not, pobrat dobiček in ven. Nekajkrat so polovičke tudi stop-loss srečale. Zato pa najrajši skalpam, ker mi je zelo težko gledat kako gre plus v minus in tudi ni rečeno da imam dnevno analizo prav.

"Scary svečnik" je zaključil nad linijo, zato takoj ponoven vstop.
Rdečo linijo pa sem označil zato, ker izgleda kot dvojni vrh, ki dobra vaba in jih takrat že veliko šorta.
tradewys

OdgovorNapisal/-a tradewys » 03 feb 2010, 14:05

Se strinjam. Pullbacki, jaz jim pravim re-test (če so uspešni), so zlata vredni. Predvsem iz vidika varnosti in potrditve glavne smeri. Pa še dober R:R omogočajo. Sami plusi :)
tradewys

OdgovorNapisal/-a fxlan » 03 feb 2010, 14:48

Torej vstopil si vsakič ko je prebilo belo črto, pridelal nekaj profita in bil 2x ustavljen, ko se je vrnilo nazaj na belo črto? In na kateri podlagi si se odločil za ponoven vstop...zaradi oblike svečke ali vstopiš kar na ponoven dotik kopirane trendlinije?
fxlan

OdgovorNapisal/-a tradewys » 03 feb 2010, 18:45

Prebilo ali pa testiralo. Prilagam slikico nadaljevanja. Za ponoven vstop sem se odločil ravno zaradi oblike svečke in njenega položaja. Še prej pa me je ven vrgla. Pred objavo novice sem nato zaprl vse pozicije, po objavi pa se svečnik ni zaključil, kot sem pričakoval zato sem nehal trgovati. Trenutno pa vidim, da se linije še kar spoštuje (ne več tako zelo lepo). Če bo sledilo uspešno prebitje in retest zgornje linije, glavna tarča ostaja. Ampak danes ne trgujem več.
tradewys

OdgovorNapisal/-a tradewys » 04 feb 2010, 08:39

Še da zaključim in prikažem nadaljevanje zgodbe (od rdeče črte naprej). Svečniki so se lepo zaključevali znotraj zadnje kopirane linije oz. ni bilo nobenega pravega retesta. Do nadaljevanja trenda ni prišlo. Repki predstavljajo neučakane amaterje, polni svečniki pa "pravi" denar. Prva in glavna linija še vedno nudi oporo, kar pa ob tej uri še ne pomeni nič. 15min in 5min graf.
tradewys

Naslednji

Vrni se na Trgovalni sistemi