Klepetalnica

Klepetalnica

OdgovorNapisal/-a fxlan » 07 jun 2009, 21:05

Lep pozdrav

Mene zanima če obstaja kje kakšn t .i. chat room al karkoli kamor bi se lahko slovenski traderji v živo pogovarjali oziroma pisali. Npr. jaz mam vedno kakšno mnenje, vprašanje ali karkoli in nove teme na forumu ne bi odpiral za vsako stvar ki mi na pamet pade. Ali obstaja sploh kakšen interes,...

hvala lepa za odgovor

p.s. (sem še začetnik..približno 4 mesece se ukvarjam z demotom in prebiranjem forumov, knjig,...kakor čas dopušča)
fxlan

Kraj: Ajdovščina

Re: Klepetalnica

OdgovorNapisal/-a proFXtrader » 08 jun 2009, 08:41

Dobrodošel med nami,

zaenkrat ni chat rooma, vsaj ne da bi jaz vedel za kakšnega, če bi bil interes, bi se sprva lahko odprl enostaven room prek skypa, potem pa morda kaj bolj uporabnega, z možnostjo live prikaza chartov, itd... seveda pa to stane nekaj denarja.

Zaenkrat imaš snovi za predelat kar nekaj, če te karkoli zanima vprašaj in se ne zadržuj.
Srečno in lep dan!

proFXtrader
Uporabniški avatar
proFXtrader
Site Admin

OdgovorNapisal/-a fxlan » 08 jun 2009, 09:10

Hehe tolk mam zaznamkov in knjig na listi da res nevem kdaj bom vse prebral:)

Hvala za odgovor...bom vprašal:)
Hmm lahko pa bi to temo uporabili za random vprašanja in mnenja (kar ne spada drugam)..če si za?
fxlan

OdgovorNapisal/-a proFXtrader » 08 jun 2009, 10:05

Odvisno kaj te zanima. Predlagam ti da se poglobiš v candle stick patterns, S/R lines, VAS ali volume spread analysis, pa seveda NUJNO čtivo TRADING IN THE ZONE!!! To je pa absolutni MUST read!

Lahko sprašuješ, kar ti pade na pamet, vsi se učimo in sigurno bo to koristilo še komu. Predlagam novo temo z vprašanjem v naslovu, tako se bomo vsi lahko osredotočili na vprašanje in prej bo vidno za druge obiskovalce. Če so to indikatorji pod indikatorje, sistemi pod sisteme, itd...
Srečno in lep dan!

proFXtrader
Uporabniški avatar
proFXtrader
Site Admin

OdgovorNapisal/-a GasGas » 08 jun 2009, 21:04

Živjo fxklan,

Ideja o klepetalnici je super, sma se že enkrat pogovarjala o tem z FxProtraderjem, morda nas je še trenutno mal premalo za klepetalnico v živo. Zaenkrat bi bilo mogoče že dobra nova tema, kjer bi se pogovarjalo na podlagi dnevnih kart, tu ni potrebno na minuto natančno odpirati pozicij, in se lahko o priložnosti pogovarjamo že v toku dneva. Razmišljam o novi temi ''Daily trading''. Evo za primer prilagam Gbp/Usd karto, ki jo danes spremljam za ''BUY''. Seveda bom počakal, da se bar zapre in še takrat enkrat ocenil situacijo.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
GasGas

OdgovorNapisal/-a proFXtrader » 08 jun 2009, 23:17

Good call, pazi samo, ker obstaja možnost, da je današnji long bil samo retrace in gremo lepo naprej dol. Prilagam moj graf.
Image-0009.jpg
Srečno in lep dan!

proFXtrader
Uporabniški avatar
proFXtrader
Site Admin

OdgovorNapisal/-a fxlan » 08 jun 2009, 23:39

Gas gas kako pa da uporabljaš bar chart?

Sicer ne spremljam gbp/usd veliko vendar bi glede na graf tudi jaz počakal...imam malce drugačen graf kot ti proFXtrader in se mi zdi da testira zgornji trendline. Prej bi stavil na short.
fxlan

OdgovorNapisal/-a GasGas » 08 jun 2009, 23:52

Ampak še vedno smo v Uptrendu, ki traja že 30barov. Razmišljam da je ta premik dol, zadnje dni bil retrace od fibb 0. Zadnji pin bar, pa morda nakazuje na nadaljevanje trenda. Pred premikom dol me ščiti fibb 23.6, high'si and low'si izpred prejšnjih dni, 1.60 številka. Pin bar sicer ni popoln, ampak zgleda solidno. Pričakujem pullback do 1,60 kjer bom postavil pending long, pričakujem jutri premik do nekje 1,62. Bom videl, kam me bo pripeljal to razmišljanje jutri:D
Uporabniški avatar
GasGas

OdgovorNapisal/-a GasGas » 09 jun 2009, 00:01

Ne vem, nekako sem se navadil na bar charte, sej v bistvu pa tudi prestavim vmes, da vidim kako je z svečkami. Vedno iščem dobre in trejdljive pin bare, in nekak z bar charti jih prej vidim :D , smešno samo res.
Uporabniški avatar
GasGas

OdgovorNapisal/-a fxlan » 09 jun 2009, 00:43

Heh a to iz James16 threada na forexfactory ju uporabljaš?
Sem začel z branjem vendar mam zdej izpite vmes tko da je forex za par tednov še na stranski tirnici...je pa moja naslednja stopnička.
fxlan

Naslednji

Vrni se na Splošne razprave