Katero banko priporočate

Katero banko priporočate

OdgovorNapisal/-a Matex86 » 19 feb 2010, 20:03

Zdravo mene pa zanima katero banko priporočate za nakazila na forex račun in iz njega, zanima me tudi, če je res problem s slovenskimi bankami, pa od katere vsote ni več dobro nakazovat na slovenske banke?
Oziroma , če je tudi kakšna banka v tujini za odprtje računa preko spleta ?

hvala vsem za odgovor
Matex86

Re: Katero banko priporočate

OdgovorNapisal/-a tradewys » 20 feb 2010, 15:53

S slovenskimi bankami se lahko pojavi problem samo zaradi neizkušenosti uslužbencev glede nakazil v tujino. Sam nisem imel nikoli večjih težav. Vsota tudi ne bi smela predstavljati problem, edino kar je, da se transakcije večje od 10.000 eur preverjajo in podatki hranijo (to je že starejši podatek, pa mal sem že pozabil kako to laufa tko da ne me 100% za besedo držat). Račun v tujini za transakcije na/z forex računa za moje pojme ni potreben, ker se ni potrebno pred nikomer skrivat. Če bi vseeno želel imeti spletno bančništvo v tujini, konkretno v Avstriji, ti lahko posredujem kontakt.
Pa še primer FxPro hiše. Zaprosiš za FxPro Visa Card in izpolniš obrazce. Odpre se bančni račun na Cipru, na katerega je vezana ta kartica. S forex trgovalnega računa nato preneseš dobičke/sredstva na to kartico in dviguješ denar ali plačuješ kjerkoli po svetu. Omejitev dviga/porabe je 25-1750eur na dan, ter max. 5500 eur na mesec.
tradewys

OdgovorNapisal/-a Matex86 » 20 feb 2010, 16:43

hvala za informacije
Matex86

OdgovorNapisal/-a buba » 20 feb 2010, 18:51

Enako si lahko urediš tudi preko moneybookers spletne banke.Tudi dobiš njihovo kartico povezano z mastercard in plačuješ kjerkoli in dviguješ iz bankomata denar,kot s katerokoli drugo debetno kartico. Tako da denarja v bistvu ne rabiš met na slovenskih bankah,je pa seveda po drugi strani ta opcija spet manj varna.
buba

OdgovorNapisal/-a Matex86 » 20 feb 2010, 19:30

tradewys imam eno vprašanje glede fxpro hiše, ko is napiso da prek njih dobiš visa kartico pa me zanima npr. če gre fxpro v pi.... a potem še denar vedno varen glede na to da se odpre račun na cipru a je to vseen ločeno od hiše al kako, če veš mogoče

hvala za odgovor in bubi hvala za predlog
Matex86

OdgovorNapisal/-a tradewys » 21 feb 2010, 10:36

Dobro vprašanje. Kartico izda Hellenic Bank na tvoje ime. Če je pa popolnoma ločeno bom pa preveril ta teden, ker tud mene zanima.
V priponki sem priložil stroške povezane s to kartico. (Glej Pre-paid Cards)
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
tradewys

OdgovorNapisal/-a proFXtrader » 21 feb 2010, 18:35

Banke niti niso problem, ti pa rpedlagam, da si kot občan odpreš račun v prvi banki čez mejo, Avstrija še najbolje, lahko tudi Italija. Posluješ normalno, plačaš stroške vzdrževanja računa in nakazuješ na račun brokerja in iz njega. Če rabiš denar, ga greš lepo dvignit.

P.S.: brokerju ne nakazuj več kot 15.000 v kompletu v eno stran ali obratno, na nekaterih Avstrijskih bankah ni potrebno naročiti dviga gotovine tudi vse do 50.000 Eur, kar je velika prednost.

Sicer pa če že greš po dinčke ti pa ja izlet za 50-100 Eur ne bo problem, kajne?
Srečno in lep dan!

proFXtrader
Uporabniški avatar
proFXtrader
Site Admin

OdgovorNapisal/-a Matex86 » 21 feb 2010, 19:17

hehe, ja izleti, ko grem po denar mi nikoli niso odveč :D
Matex86

OdgovorNapisal/-a buba » 21 feb 2010, 20:03

Jaz si kakšno leto-dve nazaj nisem mogel več odpreti računa v Avstriji,z pojasnilom da moram tam študirati ali delati. Od takrat nisem več poskušal tako da ne vem.
buba

OdgovorNapisal/-a proFXtrader » 21 feb 2010, 20:19

Čudno,

Jaz ga imam kar precej let, pa nikoli nobenih problemov. Res pa je, da sem tudi konkretne zneske polagal.
Srečno in lep dan!

proFXtrader
Uporabniški avatar
proFXtrader
Site Admin

Naslednji

Vrni se na Splošne razprave