Kdo dejansko služi samo s FOREXOM

Kdo dejansko služi samo s FOREXOM

OdgovorNapisal/-a Matex86 » 11 jun 2009, 17:25

mene pa zanima, če je kdo tu na forumi, ki dejansko dobi dovolj dobička, da živi samo od forexa lahko se tudi javite tisti, ki pač nočete pustit službo in vma je to dejansko samo dodatni zaslužek najbolj pa me zanima kolko pipov na mesec dobite in enako v denarju kakšen lot uporabljate ????
Matex86

Re: Kdo dejansko služi samo s FOREXOM

OdgovorNapisal/-a GasGas » 11 jun 2009, 22:30

Forex je lahko najlepši POSEL na svetu, zamisli si, vse kar rabiš je soliden računalnik in internet, in seveda neki začetni kapital, katerega je pa itak v štartu treba vložit v kakršen koli biznis, ki ga želiš delat. Pomembno pa je da se o zadevi podučiš, teoretično in psihično. Psiha je velik del trejdanja in tudi najtežje obvladljiv. Naivnost, pohlep, strah...so največji sovražniti trejderja. Ampak ko to zobvladaš, si na konju.
Js osebno to delam poleg službe. Npr. v mesecu juniju sn za enkrat povečal račun za 15%, do konec meseca se še pa marsikaj lahko zgodi in lahko končam z +5%..+2%...-5%..itd. Ko se bom konstantno gibal med +10-20% kakšno leto ali dve, pa začnem razmišljat kako bom napisal odpoved v službi :D :lol:
Uporabniški avatar
GasGas

OdgovorNapisal/-a proFXtrader » 12 jun 2009, 08:18

Jaz živim od tega 3 leta. Sicer na začetku bolj slabo, zdaj je pa super.
Srečno in lep dan!

proFXtrader
Uporabniški avatar
proFXtrader
Site Admin

OdgovorNapisal/-a Matex86 » 12 jun 2009, 09:01

s kakim vložkom pa si začel, ko si začel služit samo od tega, kolko pipov si delo takrat in zdaj če smem vprašat
Matex86

OdgovorNapisal/-a proFXtrader » 12 jun 2009, 12:04

nekje sem napisal svojo zgodbo, začel sem z malim, bil zeloo uspešen, fuuul dodal, potem pa lepo skoraj vse izgubil. glede ciljev v pipih bom pa začel nov post, ko bom mel čas.

Če si dober, lahko živiš od 1000 eur kapitala, če si slab pa tud od 100.000 ne. Da lahko normalno trguješ, bi rekel vsaj 10.000 eur.

Glede pipov je odvisno tud kako velik je vložek, ali je to 100 eur na pip ali 1 eur na pip. V prvem primeru jih je dovolj 10 na dan, v drugem pa 100. Na osnovi tega in sistema, ki ga imaš, se določa weekly in monthly target v pipih.
Srečno in lep dan!

proFXtrader
Uporabniški avatar
proFXtrader
Site Admin

OdgovorNapisal/-a Matex86 » 12 jun 2009, 15:42

aha oki hvala
Matex86

OdgovorNapisal/-a lozica » 12 jun 2009, 18:49

proFXtrader vrjameš v EA :?: :?:
Uporabniški avatar
lozica

OdgovorNapisal/-a proFXtrader » 15 jun 2009, 11:22

V EA niti ne. Zakaj ne? Ker noben robot ni sposoben dojemat čustev in zato skoraj neuporaben pri trgovanju. Robot ne ve, da je novica katasrofalna za neko gospodarstvo in bo zato recimo vrednost valute padla...

Poznam nekja EA-jev, a osebno jih ne uporabljam.
Srečno in lep dan!

proFXtrader
Uporabniški avatar
proFXtrader
Site Admin

OdgovorNapisal/-a lozica » 15 jun 2009, 13:11

Hmmm, kokr jaz tebe razumem ti gledaš indikatorje.....predpostavljam, da trguješ "na krajši rok", kar je normalno za trgovanje z indikatorji.
Indikator tudi ne dojema čustva, torej....

Ali se motim?
Uporabniški avatar
lozica

OdgovorNapisal/-a proFXtrader » 15 jun 2009, 14:37

Res je, jih dojemam pa jaz. Indikatorji so samo potrditev smeri, občutka, ideje... predstvaljaj si vožnjo v avtu. Bežen pogled na obratomer ti pove na kakšnih vrtljajih je motor, tik preden prehitevaš pa veš kaj moraš storiti, že po zvoku veš, ali moraš prestaviti ali ne, delaš po občutku, avtomatično. Tudi ko se približa obratomer rdečemu polju, ga ne rabiš pogledat da veš, da je čas za prestavo višje... sicer morda neumen primer, hotel sem prikazat občutek. Indikatorji so samo vodilo, meni ne služijo popolnoma za trgovanje, ker trgujem po občutku, moj sistem ni strogo definiran.

Imaš pa generalno dve veliki vrsti indikatorjev:

-vodilne in sledilne. Vodilni, tako imenovani indikatorji momenta, nam nakazujejo smer gibanja valutnega para. Sledilni indikatorji pa so najbolj uporabni takrat, ko se na tržišču že izoblikuje močni trend.

Kombinacija obojih, zdrav razume, pamet in intuicija je position taking pri meni. Mehanični sitemi zame ne delujejo, kljub temu, da so najbolj opevani in kot take jih seveda z nekaj znanja lahko pretvoriš v robote ali EA. Seveda so eni prezakomplicirani za programiranje (mislim sisteme) ampak večino se da.
Srečno in lep dan!

proFXtrader
Uporabniški avatar
proFXtrader
Site Admin

Naslednji

Vrni se na Splošne razprave