Trenutno se ukvarjam s strategijo, ki ne izgublja (oziroma možnost izgube je relativno majhna), ker sem ugotovil, da je to največji psihološki dejavnik oziroma problem trejdanja.... izguba, pa izguba, pa stalen problem, da trajderji riskirajo 25-50 pipov za to, da zapirajo s 3 pipi plusa (kar se je dogajalo tudi meni), ker jim psiha in ego ne da, da bi spet zaprli z minusom.....
Kot je scorpionFX nekje napisal, trgujemo s trendom, kje so S/R nivoji in kje naj bi se pozicije zapirale. Ne lovimo obratov, ker glavnina trajderjev preveč izgublja pri tem, ko preveč lovi obrate v trendu....Seveda, pa ne moremo iz svoje kože, kaj lepšega kot ujeti obrat in jahat na valovih v drugo smer, ko se dobiček multiplicira...
Poanta strategije temelji na bolj volatilnih parih, ki naj bi imeli vsaj 200 pipov dnevnega ranga.Kot se jim reče v žargonu: Kabl (gbp/usd), ej-džej (eur/jpy) in king (gbp/jpy).
Donosi so manjši, ker je tveganje majhno, sem pa uspel v 4 tednih narest nekaj manj kot 9000 pipov.
Ne sprašujte me kaj in kako, s časom in z objavami bo vse jasno. Vsekakor uporabljam 2 povezani strategiji, prva temelji na dodajanju k pozicijam, o čemer sem že govoril, druga pa je back up plan, če se pri prvem vstopu v pozicijo zmotiš. in ker nikoli ne veš, kam gre cena, seveda predvidevaš, je precej lažje trgovat, če si sam pri sebi približno siguren, da ne moreš izgubiti.
Seveda gre cena vedno v eno smer, a dostikrat preseže 20, 30, 60 ali celo 90 pipov minusa preden res obrne. Pa še ko obrne, lahko gre kontra.
Toliko zaenkrat...
Ko bo naslednji trade objavim kakšno podrobnost, če bo čas, pa kakšen pretekli trade.
Izzivam vas vse, v objavo svojih dnevnikov, strategij, pogledov in slik dejanskih trejdov. Morda s časom ugotovimo kakšno piko na i. Slovenija je majhna, nas je malo, zakaj nebi s skupnimi močmi molzli svetovno kravo Forex... (ne Milko)
Pa lepe praznike...