proFXtrader trade log

proFXtrader trade log

OdgovorNapisal/-a proFXtrader » 24 jun 2009, 17:40

Ker vidim veliko koristi v dnevnikih, bom tudi sam sem in tja kakšno stvar objavil...

Trenutno se ukvarjam s strategijo, ki ne izgublja (oziroma možnost izgube je relativno majhna), ker sem ugotovil, da je to največji psihološki dejavnik oziroma problem trejdanja.... izguba, pa izguba, pa stalen problem, da trajderji riskirajo 25-50 pipov za to, da zapirajo s 3 pipi plusa (kar se je dogajalo tudi meni), ker jim psiha in ego ne da, da bi spet zaprli z minusom.....

Kot je scorpionFX nekje napisal, trgujemo s trendom, kje so S/R nivoji in kje naj bi se pozicije zapirale. Ne lovimo obratov, ker glavnina trajderjev preveč izgublja pri tem, ko preveč lovi obrate v trendu....Seveda, pa ne moremo iz svoje kože, kaj lepšega kot ujeti obrat in jahat na valovih v drugo smer, ko se dobiček multiplicira...

Poanta strategije temelji na bolj volatilnih parih, ki naj bi imeli vsaj 200 pipov dnevnega ranga.Kot se jim reče v žargonu: Kabl (gbp/usd), ej-džej (eur/jpy) in king (gbp/jpy).

Donosi so manjši, ker je tveganje majhno, sem pa uspel v 4 tednih narest nekaj manj kot 9000 pipov. :o Seveda donos je odvisen od velikosti pipa, ni bil pa demo račun, da ne bo kdo mislil... še vedno prek dovolj, za več kot lepo živet... ;)

Ne sprašujte me kaj in kako, s časom in z objavami bo vse jasno. Vsekakor uporabljam 2 povezani strategiji, prva temelji na dodajanju k pozicijam, o čemer sem že govoril, druga pa je back up plan, če se pri prvem vstopu v pozicijo zmotiš. in ker nikoli ne veš, kam gre cena, seveda predvidevaš, je precej lažje trgovat, če si sam pri sebi približno siguren, da ne moreš izgubiti.

Seveda gre cena vedno v eno smer, a dostikrat preseže 20, 30, 60 ali celo 90 pipov minusa preden res obrne. Pa še ko obrne, lahko gre kontra. :shock: Torej, kje zapret, se strogo držat pravil, it kontra, dodat, to so vprašanja, ki se mi pojavljajo znova in znova, pa še marsikomu.

Toliko zaenkrat...

Ko bo naslednji trade objavim kakšno podrobnost, če bo čas, pa kakšen pretekli trade.

Izzivam vas vse, v objavo svojih dnevnikov, strategij, pogledov in slik dejanskih trejdov. Morda s časom ugotovimo kakšno piko na i. Slovenija je majhna, nas je malo, zakaj nebi s skupnimi močmi molzli svetovno kravo Forex... (ne Milko) :D hehe...

Pa lepe praznike...
Srečno in lep dan!

proFXtrader
Uporabniški avatar
proFXtrader
Site Admin

Re: proFXtrader trade log

OdgovorNapisal/-a GasGas » 24 jun 2009, 21:08

Všeč mi je tisto Back up plan :D in bo seveda zanimivo slišati/videti še kaj več o tem. Bom tudi js odprl svoj dnevnik in o mojem načinu trejdanja.
Uporabniški avatar
GasGas

OdgovorNapisal/-a proFXtrader » 25 jun 2009, 10:14

Ja, ideja in sliši se zelo lepo, je pa na ta račun dobiček preceeeej manjši in tudi tukaj lahko kresneš. Zato pa pravim, da testiram....
Srečno in lep dan!

proFXtrader
Uporabniški avatar
proFXtrader
Site Admin

OdgovorNapisal/-a scorpionfx » 25 jun 2009, 14:41

Jaz imam 2 backup plana.

Naprimer da grem v sell..in sem nekaj spregledal pri vstopu torej da se cena nato dvigne(pullback)..bo moj backup plan da počakam da gre čimvišje in nato odprem še en trejd v sell..in na polovici smeri dol lahko že zaprem z pozitivno nulo.
Lahko pa počakamo in izberemo neki support line in vzamemo profit tam.

Drug backup plan pa je če čisto falim trejd torej se cena giblje v drugo smer (da se ni zgodil samo pullback)..potem pa počakam na naslednji pullback da se zgodi(kateri se dogajajo vsako uro in pol) in zaprem ko pride ćim bližje nuli..

Happy trading!
scorpionFX
When the price go down we sell, and when it goes up we buy..
..that`s all what forex is!!
Uporabniški avatar
scorpionfx

OdgovorNapisal/-a proFXtrader » 26 jun 2009, 09:03

Ja tudi sam sem šel na različne opcije, pa hedgat, pa dodajat, problem je takrat, ko gre generalno za napako in ustreli v nasprotno smer... potem si pa rečeš, ok potem bom pa kontra odprl, ali pa samo zaprl obstoječe z minusos, se pa premika nazaj proti tvojemu izhodišču. Če pa ne zapreš pa kar nadaljuje, enkrat bolj na začetku sem s tvojo strategijo pobasal okoli -300 pipov, pa skoraj na vsakih 100, ko sem menil, da je pullback dodajal dvojne lotke.... Sicer je bil mikro account, ampak neki evrčkov je bilo pa vseeno izgubljenih....

tudi strategija, ki jo testiram, zapira slabe pozicije, a sumasumarum dela profit, kar je najbolj pomembno....
Srečno in lep dan!

proFXtrader
Uporabniški avatar
proFXtrader
Site Admin

OdgovorNapisal/-a proFXtrader » 03 jul 2009, 08:24

Entry: 1,6399 Short P.S.: sem bil malo pozen, bi vzel že prvi cec takoj po odprtju Londona, kar označuje konec sivega kvadratka, potem bi tukaj dodal k poziciji. +50 je klasičen TP pri mojem trgovanju, sploh na take dneve, ko se pričakuje precej novic in lahko do izida valuta precej niha...

Exit: 1,6348

+50

Image-0001.jpg
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Srečno in lep dan!

proFXtrader
Uporabniški avatar
proFXtrader
Site Admin

OdgovorNapisal/-a proFXtrader » 06 jul 2009, 22:39

Prilagam sliko današnjega popolnega trejda (as good as it gets):

Image-0002.jpg

Vsaka plava črta pomeni vstop v pozicijo, na črti je napisana kotacija ob kateri bi vstopili v posel. Točka vhoda je označena z rdečo puščico v kvadratku. Izhod iz vseh pozicij je na nivoju S1, kar je tik pred prejšnim S/R nivojem. Sam sem zaprl na točki 1,6286.
Po kar precejšnem padcu gbp/usd-ja zjutraj, je le ta počasi prešel obe MA's, ki ju uporabljam, to sta 21 in 50, to je zame precej dober znak, da lahko pride do spremembe v smeri potovanja cene. Ne vedno, ni nujno, a po večjih padcih je verjetnost kar precejšnja.
Torej cena prebije MA50, se vrne, jo stestira in vstopimo v pozicijo ob naslednjem odboju od nje, to je označeno z prvo puščico. Zgodi se CEC, kar kaže, da je moč na strani kupcev. Pozicijo dodamo ob vsakem pullbacku, ki ustvari nov "higher low" na nek način. Vsaka puščica je dodajanje k poziciji. Izstop kot sem že prej opisal na prejšnem S/R nivoju.

Opisan primer je zame šolski primer trgovanja z dodajanjem k pozicijam, dobiček v pipih pa je odvisen od velikost pozicij, ki bi jih dodajali. Če je vsaka pozicija vredna 1 enoto = opisan primer prinesel 369 pipov, skoraj dovolj za ves teden trgovanja.

Sam sem nažalost trgoval šele popoldan, tako, da sem se sprehodil samo z zadnjima dvema puščicama, kar je še vedno naneslo 103 pipe.
Srečno in lep dan!

proFXtrader
Uporabniški avatar
proFXtrader
Site Admin

OdgovorNapisal/-a lozica » 07 jul 2009, 05:23

Odličen, poučen članek!!! :D :D
Uporabniški avatar
lozica

OdgovorNapisal/-a proFXtrader » 08 jul 2009, 09:21

Hitrih 30 pipčkov:

Image-0009.jpg

Vstop pri prvem pullbacku ko je cena prekrižala MA50, TP je bil prvotno na pivot pointu pri 1,6148, ampak sem po naslednjem lower H, zaprl pri 1,621.
Srečno in lep dan!

proFXtrader
Uporabniški avatar
proFXtrader
Site Admin

OdgovorNapisal/-a scorpionfx » 08 jul 2009, 10:36

profxtrade..bi mi lahko dal indikator za news..ker sem jih že par gledu sam mi niso bli ušeč..ta tvoj mi je dober ker samo lepo piše kok je do novice in pa pomembnost, prejšnjo stanje in pa napoved..
When the price go down we sell, and when it goes up we buy..
..that`s all what forex is!!
Uporabniški avatar
scorpionfx

Naslednji

Vrni se na Trgovalni dnevnik