Sanader

Sanader

OdgovorNapisal/-a proFXtrader » 07 jul 2009, 09:10

Meni se je tale članek zdel zanimiv:

Ameriški pisec Jeffrey T. Kuhner se v svojem članku v Washington Timesu sprašuje, če je doba korupcije na Hrvaškem vendarle končana. Kuhner, ki je tudi predsednik inštituta Edmund Burke, da je Sanader bivšo jugoslovansko republiko spremenil v gangstersko državo.

"Množična korupcija osiromašila gospodarstvo"

"Sanaderjev režim je nadzoroval večino medijev, med katerimi so bili tudi nacionalna televizija in vodilni hrvaški časniki. Istočasno so nekatere glasove neodvisnega novinarstva zastraševali ali ubili", pravi. Sanaderja primerja tudi z ruskim predsednikom države Vladimirjem Putinom.

"Najpomembnejša in najusodnejša Sanaderjeva zapuščina je množična korupcija, ki je osiromašila hrvaško ekonomijo. On in HDZ-jeva elita so oropali državna sredstva, se obogatili z nejasnimi privatizacijskimi dogovori, ponarejanjem proračunskih sredstev in podkupovanjem. HDZ ima v Avstriji več kot 80 tajnih računov, v katerih hrani 500 milijonov dolarjev ukradenega denarja", piše Kuhner.

"Sanader je tat"

"Ivo Sanader je tat, podkupljiv in zloben, ki je izkoristil svoj položaj za neizprosno gonjo za močjo, bogastvom in lastnimi interesi," meni Kuhner. Pod Sanaderjevo vladavino se je po njegovem mnenju Kuhnerja povezava mračnega balkanskega podzemlja organiziranega kriminala, pohlepnih podjetnikov in mračnih tajnih služb in bivše komunistične nomenklature."

"Nekatere države imajo mafijo, hrvaška mafija pa ima državo," pravi ameriški novinar. Kot pravi, se je pod Sanaderjem država povezala z balkanskim podzemljem organiziranega kriminala. "Posledica tega je kriminalni državni kapitalizem, ki priviligira prevladujočo elito, medtem ko izkoriščajo in ponižujejo ostale državljane," meni.

"Rezultat je država zločinskega kapitalizma, ki vladajoči eliti dopušča izkoriščanje in poniževanje večine Hrvatov," meni. "Sanader in njegovi sodelavci bi morali končati v zaporu," še zaključuje Kuhner.

Washington Times je sicer na to temo izdal že nekaj člankov, ni pa v nobeni povezavi s bolj znanim Washington Post.
Srečno in lep dan!

proFXtrader
Uporabniški avatar
proFXtrader
Site Admin

Vrni se na Politika