NFP ali kako trgujemo z novicami!

NFP ali kako trgujemo z novicami!

OdgovorNapisal/-a proFXtrader » 05 nov 2009, 10:59

Non-Farm Employment Change, izide 1krat mesečno in sicer prvi petek v mesecu. Od vseh novic je ta v kombinaciji z Unemployment Rate največja, oziroma vsaj po mojih opazovanjih dela enormne premike skoraj vsakič.

Manjša napoved smeri se zgodi že v sredo, ko pride ven ADP Non-Farm Employment Change, tako da lahko v 80% predvidevamo smer kam bo šlo.

Angleških izrazov ne bi prevajal v slovenščino, a vsi ti podatki govorijo o zaposelnosti in nezaposlenosti gospodarstva. To je velik indic kako se gospodarstvo drži in kam plove. Če hoče kdo kaj več vedet o tem, mu predlagam opazovanje bloomberg TV na dan novice: http://www.bloomberg.com/streams/video/LiveBTV200.asxx

Vsekakor sam trgujem kot z vasko novico. Počakam na izzid, minuto do 5 da vidim kam gre. Potem trgujem pullback ali nasprotno smer.

Torej za trgovanje imamo dve možnosti, agresivno in bolj varno. Tole je agresivno:

Novica.jpg

Lahko gremo long pri pullback liniji, lahko gremo long pri HH udarca novice liniji, lahko gremo short pri liniji začetka. Vsekakor TF naj bo največ 5 min, osebno mi je 2 min bolj všeč.

Imamo pa še en način, manj agresiven:

novica1.jpg

Označiš si High in Low 5 minutne svečke. Ampak brez sence. Počakaš, da se candle zaključi in trguješ brake of high ali low.. Podobna prejšnji, samo pri prejšnji lahko vstopiš na pull-backu.

Ni vse 100 %, kot nič na tem svetu, je pa precej zanesljivo, saj vemo, da imajo novice ponavadi takojšen povratni val, ali pa vsaj 2 in več udarcev v isto smer.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Srečno in lep dan!

proFXtrader
Uporabniški avatar
proFXtrader
Site Admin

Re: NFP ali kako trgujemo z novicami!

OdgovorNapisal/-a proFXtrader » 05 nov 2009, 12:11

Obstaja še ena metoda a o njej drugič. Ker naši brokerji ne ponujajo tako hitrih vstopov in lepih spreadov, da bi lahko trgovali z njo.
Srečno in lep dan!

proFXtrader
Uporabniški avatar
proFXtrader
Site Admin

OdgovorNapisal/-a premaFX » 05 nov 2009, 12:39

hvala, lepo napisano, sam uporabljam isti sistem.
premaFX

OdgovorNapisal/-a GasGas » 16 nov 2009, 20:15

Tole vprašanje sicer ni povezano z NFP....ampak me zanima, če kdo ve, zakaj je današnja novica ob 18:15 zelo vplivala skoraj na vse glavne pare...?Glede na to da je v bistvu bila povezana na ameriški dolar!!! :shock:
V bistvu je veliko bolj vplivala na recimo GBP/JPY in GBP/CHF kot pa na GBP/USD...Ne trgujem novic ampak tole mi pa ni ravno logično :!:
Uporabniški avatar
GasGas

OdgovorNapisal/-a GasGas » 05 feb 2010, 11:50

Pro (ali kdo drug), kaj pa če nekaj minut do novice, ko je še trg miren in je vse v čakanju, odpremo dve hedge poziciji, tik pred izhodom novice pa postavimo S/L kakšnih 15pip na obe poziciji od trenutne cene. Negativna se bo zaprla, pravilna pa lepo stekla. Bi se lahko ujelo kakšnik 50pip?
Uporabniški avatar
GasGas

OdgovorNapisal/-a tradewys » 02 apr 2010, 15:27

Danes sem pred objavo novic pričakoval dogajanje v obe smeri oz. nepomembnost novice vsaj za eur/jpy par, ki ga spremljam. Opazoval sem kako bi se obneslo z pending orderji tik pred samo objavo. Izkupiček pozitivna 0 ali pa minus. Pri hedge varianti bi bil izkupiček podoben. Oba pa bi bila uspešna pri gbp/usd paru le, z dovolj veliko stop-loss razdaljo. Z drugo varianto v mislih za eur/jpy par pa bi bili pending orderji na skrajnih točkah, na najnižji buy, na najvišji sell. Problem pa je, ker je težko predvideti rang dogajanja. Varianta bi bila mogoča brez stop-lossa in z več manjšimi orderji, kar ni glih najboljše, če se predvidevanje ne bi uresničilo.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
tradewys

OdgovorNapisal/-a proFXtrader » 02 apr 2010, 16:22

Na tak način nikoli ne moreš narest plusa, ker v vsakem primeru, zaradi volatilnosti pride do sprožitve obeh orderjev, razen če maš res srečo in potem si v minus spread pa še pip razliko. Bolje bi bilo, da bi pending orderja dal v limit orderja, torej bi prodal na vrhu in kupil spodaj. Potem bi podvojil dobiček, a je spet stvar rizilka.

Še NPF ni več kar je bil, ko smo videli +200 pipov premike, sicer danes nisem bil prisoten, bi mi bilo pa žal ob večjem premiku, tako pa vidim, da smo imeli spike in vsega skupaj 50 pipov move. Zelo slabo za največjo novico meseca, dajmo fantje, april je, dajmo malo volatilnosti in likvidnosti. To leti na ves svet....
Srečno in lep dan!

proFXtrader
Uporabniški avatar
proFXtrader
Site Admin

OdgovorNapisal/-a GasGas » 02 apr 2010, 17:42

Se kar strinjam, nekajkrat sem poizkusil na tak način z micro loti, pa se nikoli ni izšlo posebej dobro. Pogosto zaradi spreada in volatilnosti sproži oba orderja in jih lahko takoj zapre z pretesnim stopom, seveda oba v minus.
Uporabniški avatar
GasGas

OdgovorNapisal/-a tradewys » 02 apr 2010, 19:12

Seveda, ravno druga varianta, ki sem jo tudi omenil, bi bila najbolj primerna za predviden scenarij. Tako se lahko avtomatsko ustvari hedge, ki zavaruje dobičke. Če se hedge ne ustvari imaš običajno možnost zaključit vsaj z BE. Z načinom, ki je predstavljen na sliki se je dalo včeraj lepo služit z novicami v živo(prav tako na eur/jpy), vendar včeraj sem imel tudi drugače predviden scenarij(pa tudi GasGas-ova hedge varianta bi bila uspešna). Glede na današnjo predvideno zgodbo pa sem le opazoval, in evo ga. Sledijo dodatna testiranja še za to vrsto zgodbe. ;)
tradewys

OdgovorNapisal/-a GasGas » 03 apr 2010, 09:51

Cool, pa sproti malo poročaj kako gre 8-)
Js pa razmišljam če bi se dalo s pomočjo skripte na hitro zapret eno od hedge pozicij kakšno sekundo ali dve po izhodu novice ko se cena odloči v katero smer bo šla. Po standardni poti bi platforma zaradi volatilnosti po verjetnosti Requotala! Tole bom pa js stestiral.
Uporabniški avatar
GasGas

Naslednji

Vrni se na Novice in analiza